مقالات فرش

چرا فرش ماشینی پرز می دهد؟

چرا فرش ماشینی پرز می دهد؟

پرز دادن فرش ماشینی یک مورد کاملا طبیعی است، اما گاهی اوقات پرزدهی در فرش زیاد می شود و این مسئله خوشایند صاحب خانه ها نیست. در ادامه این مقاله درباره دلایل پرزدهی فرش ماشینی و روش های حذف پرز فرش صحبت خواهیم کرد.

چرا فرش پرز میده

پرزدهی فرش دلایل زیادی دارد. در زمان تولید فرش ماشینی و در مرحله آماده کردن الیاف فرش، اگر از مقدار متناسبی آب و روغن استفاده نشود یا دستگاه هایی ریسندگی فرش دقیق تنظیم نشده باشند و یا اگر از آهار فرش استفاده نکنند و تثبیت حرارتی به طور اصولی و درست انجام نشود، پرزدهی فرش بیشتر از حالت عادی خواهد بود. برای رفع این مشکل ما پیشنهادی برای شما داریم که می توانید موارد زیر را انجام دهید تا پرزدهی فرش ماشینی تان کاهش یابد.

اندازه نخ خاب در فرش های ماشینی مختلف می باشد، برای استحکام نخ های خاب از آهار استفاده می شود. بعضی اوقات که الیاف ها از حالت طبیعی بلندتر باشند و یا از آهار برای مهار آن ها استفاده نشود، فرش دچار پرزدهی زیادی می شود. قابل ذکر است که پاخوری زیاد نیز باعث افزایش میزان پرزدهی در فرش می شود.

 علت پرز دادن فرش

مدت و شدت پرزدهی فرش های ماشینی به عوامل زیادی وابسته است. از مهمترین این عوامل می توان به ضخامت نخ زمینه ، کیفیت آهار مورد استفاده ، کیفیت الیاف مورد استفاده در بافت ، نوع نخ فرش ، ساختمان نخ ، چگونگی اتصال نخ خاب فرش به زمینه و تعداد زیادی عوامل دیگر اشاره نمود. یکی از عوامل بسیار مهم و تاثیرگذار در مدت و شدت پرزدهی فرش های ماشینی تراکم و تعداد شانه های فرش ماشینی می باشد. هر میزان تعداد شانه و تراکم در فرش بیشتر باشد، پرزدهی در آن نیز کمتر خواهد بود. فرش های ماشینی در انواع مختلف ۷۰۰ شانه، ۱۰۰۰ شانه و ۱۲۰۰ شانه تولید می شوند، بر اساس آن می توان گفت مقدار پرزدهی فرش های ماشینی ۱۲۰۰ شانه از انواع ۷۰۰ و ۱۰۰۰ شانه کمتر خواهد بود. این مورد از مهمترین نکاتی است که در زمان خرید فرش باید به آن توجه نمود.

علت های پرزدهی فرش ماشینی

پرزدهی فرش های ماشینی طبیعی است!

به دلیل استفاده از نخ اکریلیک در بافت فرش های ماشینی ، پرز دادن آن ها کاملا طبیعی می باشد. با این حال در زمان تولید فرش تلاش می شود با روش هایی پرزدهی در فرش های ماشینی به کمترین میزان ممکن برسد. یکی از روش های کم نمودن پرزدهی فرش های ماشینی در کارخانجات تولیدی فرش، استفاده از فناوری های جدید به نام هیت ست می باشد. هیت ست نمودن باعث کاهش پرز و همچنین شفافیت بیشتر فرش های ماشینی می شود. فرش ماشینی خوب در حالت طبیعی ۱ تا ۳ هفته دارای پرزدهی می باشند، شدت و مدت زمان پرزدهی نیز به به رنگ فرش وابسته است، فرش هایی با رنگ تیره پرزدهی در مقایسه با فرش های روشن پرزدهی بیشتری دارند.

شرایط لازم برای کمتر شدن پرزدهی فرش های ماشینی

در حالت معمولدر زمان تولید فرش در کارخانه، برای کمتر شدن پرزدهی فرش های ماشینی باید کارهایی انجام گیرد. فرش های ماشینی از جنس اکرلیک از فرش های محبوب در ایران هستند که خریداران زیادی دارند. اگر در زمان بافت فرش در کارخانه ، دستگاه های بافنده اصولی و درست تنظیم شده باشند، از الیاف درجه یک و با کیفیت استفاده شود، مقدار آب و روغن در فرآیند آماده سازی الیاف متناسب باشد، نخ ها به خوبی تابیده شده باشند و از تثبیت کننده حرارتی و آهار نیز به درستی استفاده شود، پرزدهی کمتری در فرش های ماشینی مشاهده خواهیم نمود.

روش های از بین بردن مشکل پرز دادن فرش

حتی اگر کارخانه تمامی اصول کاهش پرز در فرش را به درستی انجام داده باشد، باز فرش های ماشینی پرزدهی خواهند داشت. اگر فرشی نو خریداری کرده‌اید و در خانه پرز داد، اصلا نگران نشوید. اولا همان گونه طور که گفتیم پرزدهی فرش کاملا طبیعی می باشد. دوما با به کار گیری روش هایی می توان پرزدهی فرش را به پایین ترین حد ممکن رسانید. دقت نمایید که این روش ها باید به درستی و دقت انجام شود، در صورت انجام نادرست می تواند باعث افزایش پرزدهی شود.

شانه کشیدن فرش برای از بین بردن پرز فرش

یکی از روش های کاهش پرزدهی فرش های ماشینی به کار بردن شانه های مخصوص فرش برای شانه نمودن فرش است. با این روش، پرزدهی فرش کم خواهش شد. برای شانه کشیدن فرش به هیچ وجه از فرچه استفاده ننمایید، چون فرچه کشیدن باعث صدمه زدن به الیاف فرش می شود. با این کار الیاف سست شده و کرک های بیشتری از فرش ریخته می شود و در انتها سبب افزایش پرزدهی می شود. بهتر است از شانه های مخصوص فرش استفاده نمایید، در صورت دسترس نبودن پیشنهاد می کنیم از جاروهای حصیری یا شمالی استفاده نمایید. برای این کار مقداری جارو را خیس نموده و بر روی فرش بکشید. این نوع جارو کشیدن را هر روز تکرار کنید و پس از مدتی خواهید دید که پرزدهی فرش کاهش پیدا می کند.

جارو زدن صحیح فرش برای حذف پرز فرش ماشینی

جارو زدن صحیح فرش برای حذف پرز فرش ماشینی

جارو کردن صحیح فرش

درست جارو کردن فرش یکی از مهمترین کارها در افزایش طول عمر و سلامت فرش می باشد. باید دقت نمایید که جارو کشیدن فرش به تنهایی کافی نیست. بلکه جارو کشیدن فرش باید به شکل اصولی و با دقت انجام شود تا به فرش آسیب نرسد. اگر جارو نمودن فرش ماشینی صحیح انجام گیرد سبب کاهش پرزدهی فرش می شود. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم تا هر ۲ روز یک بار در جهت نخ خاب فرش جارو کشیده شود، در جارو کردن با جاروبرقی نیز به یاد داشته باشید که دور موتور جارو برقی را در سرعت زیاد قرار ندهید.

اگر جارو کردن به صورت درست و منظم انجام شود، به مروز زمان شاهد کاهش پرزدهی فرش ها می شوید. برای گرفتن نتیجه بهتر از جارو کشی، توصیه می کنیم قبل از کشیدن جارو برقی، یک حوله را مرطوب نموده و آن را بر روی فرش بکشید. سپس صبر کنید تا نم فرش خشک شود و بعد اقدام به کشیدن جارو نمایید.

استفاده از فوم نگهدارنده فرش

برای کاهش پرزدهی فرش ماشینی می توانید از فوم نگهدارنده فرش نیز استفاده کنید. فوم نگهدارنده به دلیل نم گیری، از پوسیدگی فرش جلوگیری نموده و از فرش در برابر آلودگی و کثیفی محافظت می نماید. فوم نگهدارنده فرش به دلیل جذب فشار پا، باعث کم شدن پاخوردگی فرش می شود و در نتیجه ریزش موی فرش به حداقل رسیده و در نهایت پرزدهی فرش کم می شود.

استفاده از شامپو فرش

یکی دیگر ار راه های کاهش پرز فرش ماشینی این است که وقتی فرش ماشینی جدید خریدید، بهتر است در هفته های اول فرش را با شامپو فرش بشویید ، البته دقت کنید که نباید فرش زیاد خیس نشود. طریقه استفاده از شامپو فرش این طور است که مقداری از مایع را با کمی آب در ظرف گودی ریخته و سپس یک تور پارچه ای یا اسفنج آغشته شده به محلول را به آرامی بر روی سطح فرش ماشینی بکشید. سعی نمایید کل سطوح فرش را با شامپو فرش و آب تمیز کنید، دقت نمایید که فرش بیش از اندازه خیس نشود. سپس با یک توری دیگر را تنها با آب خیس نموده و روی فرش بکشید و صبر کنید تا فرش خشک شود. با این روش خواهید دید که پرزدهی فرش بسیار کاهش پیدا خواهد کرد.

استفاده از شامپو فرش برای حذف پرز فرش ماشینی

استفاده از شامپو فرش برای حذف پرز فرش ماشینی

فرش ماشینی بدون پرز

یکی از جدیدترین اصطلاحات در بین فروشندگان فرش، عنوان فرش ماشینی بدون پرز یا فرش بدون حساسیت است. بهتر است بدانید که این نوع فرش ها از جنس اکریلیک بوده و در تولید آن ها از فرآیندهایی مثل هیت ست کردن استفاده می شود، به همین دلیل پرزدهی آن نوع فرش به کمترین میزان ممکن برسد. فرش اکریلیک هیت ست شده کیفیت بالایی دارند، اما به این معنی نیست که پرزدهی آن‌ها کاملا از بین رفته، بلکه در روزهای اول پس از خرید همچنان پرز خواهد داشت.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای